Bli kjent med den bayerske viltsporhunden

Det er utrolig mange spennende og ikke minst unike raser der ute, og bayersk viltsporhund er helt klart en av dem. Viltsporhunden har eksistert i Europa i svært lang tid, og stammer fra de tyske og østerrikske Alpene, der man trengte hund som lett kom seg frem, og som kunne brukes til søking etter skadet vilt. Interessert i å få vite mer? Les videre da vel!

Gemytt

Viltsporhunden er en hund med en veldig intens personlighet. Den er kjent for å være reservert overfor fremmede, og knytter til gjengjeld et utrolig sterkt bånd til føreren sin. Den er også veldig kontaktsøkende overfor resten av familien, men båndet til føreren er noe annet, og bayeren er helt klart en enmannshund. Båndet til føreren er essensielt for arbeidet som ettersøkshund, og det er derfor viktig at hunden ikke blir overlatt for mye til seg selv, men får lov til å være et fullverdig familiemedlem. Arbeidet som ettersøkshund krever også en hund som tåler det meste, så her har du en rase med en svært solid psyke, i tillegg til å være ganske egen.

Passer bayersk viltsporhund for deg?

Bayeren er ikke hunden for alle. Dette er rasen for deg som har en spesiell interesse for ettersøking, for denne rasen trenger å få brukt seg på det den er avlet frem for. Rasen er mellomstor og muskuløs, og pelsstellet krever veldig lite. Så om du kan tilby et av disse vakre individene en spenningsfylt hverdag med ettersøking, så kanskje dette er akkurat hunden du trenger.

På tide med ny hund?

Har du kanskje falt for denne rasen nå, og funnet ut at det er akkurat en slik hund du er på utkikk etter? Kanskje akkurat en bayersk viltsporhund er det som mangler for å gjøre familien komplett? I så fall, hva venter du på? Det er en hel rekke gode oppdrettere å velge fra.