Før du sender hunden på kennel

Når du skal være borte fra hjemmet i noen dager og ikke kan ha med deg hunden, kan det hende du vurderer å sende den på kennel. Kanskje er dette noe du ser på som en siste utvei, men det er uansett ikke alle hunder som passer til å oppholde seg på en kennel. Enkelte hunder kan bli stresset av kennelopphold, mens mer sosiale hunder vil elske å få kontakt med nye omgivelser og mennesker.

Det anbefales at du stikker innom kennelen før du tar en avgjørelse. Da kan du sjekke om både hunden din og deg synes det virker som et greit sted. Kun slik kan du vite hvordan hunden forholder seg til de nye omgivelsene, og ikke minst hvordan kennelen forholder seg til din hund. Som regel går det nok bra, selv om det skal sies at det har vært tilfeller hvor en hund virkelig har mistrivdes på et slikt sted.

Ender du opp med å levere hunden på kennel, er det viktig at du får den vaksinert først. Dette er både for din hund, kennelen og de andre hundene på kennelens del. Du kan med fordel også skaffe deg veterinærforsikring i tilfelle uhell skulle skje på kennelen. Når du så etterlater hunden på kennel, bør du legge igjen opplysningene om veterinærforsikringen.

Stor gjensynsglede

Jo flere forholdsregler du tar, desto mindre trenger du å bekymre deg for å være borte fra hunden. Det er fort gjort at du begynner å savne hunden etter at du har forlatt den, noe de fleste hundeiere vil kunne skrive under på. Og vi vet jo hvor lite som skal til før hunden begynner å savne eier. Når du endelig er tilbake for å hente hunden igjen, vil gjensynsgleden være enorm. Dette er noe av det beste med det å ha vært borte fra hunden en periode.