Valg av oppdretter

Skal du skaffe deg hund for første gang og har funnet ut hvilken rase du vil ha, gjelder det å finne en seriøs oppdretter. Det som ofte skiller en god oppdretter fra en dårlig en, er nivået av interesse og kunnskap om hund den enkelte har. En god oppdretter skal ha kunnskap om trening, genetikk, fôring, linjer, valpestell, etc. Derfor gjelder det å stille spørsmål til oppdretter for å teste kunnskapsnivået deres.

Ikke vær redd for å spørre om hva slags eiere den aktuelle rasen passer til, hvor mye mosjon og trening hunden bør få, samt hvilke sykdommer som er vanlige. Siden alle raser er forskjellige, gjelder det å på forhånd vite hva som gjelder for den rasen du tenker deg. Still spørsmål til oppdretter, og sammenlign informasjonen du får med det du finner om rasen på nettet.

Vit at du også kan bli stilt spørsmål

Oppdretter kan også finne på å stille deg som kjøper en del spørsmål. En seriøs oppdretter vil nemlig forsikre seg om at kjøper har de rette forutsetninger for hundehold, slik at hunden blir lykkelig i sitt nye hjem. Derfor bør du ønske slike spørsmål velkommen. Tillit går tross alt begge veier, og alle parter bør ville det beste for hunden.

Både Bayersk viltsporhund og Petit basset griffon vendéen kan bli gode familiehunder, men det krever selvfølgelig at du er påpasselig nok med hvordan du oppdrar den. Særlig om du skal kjøpe valp er det mye å ta høyde for, og det er oppdretter som kjenner den best. Kommer du over en oppdretter som ikke tillater besøk, er det et dårlig tegn. En profesjonell oppdretter har ingenting å skjule. Det er også en god idé å forhøre seg med andre som har skaffet seg hund hos akkurat denne oppdretteren. Dette er en måte å kvalitetssikre kjøpet på.