Velkommen!

Hundehold er ikke bare-bare, og her på kennelbojentans.net byr vi på informasjon nyttig for hundeelskere. Enten du har hund eller tenker på å skaffe deg en, kan vi bistå deg med mange gode råd. Her hos oss er det særlig rasene Petit basset griffon vendéen og bayersk viltsporhund som står i fokus, men du vil også finne mer generell informasjon om hundehold. Det er mye du som hundeier bør vite om.

For at menneskets beste venn skal være nettopp det – din beste venn, gjelder det å behandle den deretter. Hos kan du lese om alt fra det å ha hunden på kennel, til hvordan du oppdrar en valp og flere andre ting det er verdt å vite om. Det stilles strenge krav til det å ha hund, og du bør også stille krav til oppdrettere du ønsker å hente hund fra. Dette kan du lese mer om i våre skriverier.

Det eldgamle forholdet mellom to vidt forskjellige arter

Mennesket og hunden har hengt sammen i tusenvis av år. Det som en gang var en vill ulv skulle med tiden bli tam, og utvikle seg til hunden slik vi kjenner den. Gjennom tidene har vi avlet fram ulike raser til ulike formål; både den Bayerske viltsporhunden og Petit basset griffon vendéen er resultater av at mennesket har avlet dem. Vi elsker hunder og bruker dem til så mangt.

Hunder har vist seg å være uvurderlige assistenter for redningsarbeidere, politiet og militæret, og det stopper langt ifra der. Folk som jobber i omsorgsyrker bruker gjerne også hunder til omsorgsrelaterte formål, fordi hunder har en såpass beroligende påvirkning på oss mennesker. Fordelene med hunder og hundehold er mange og varierte, og til syvende og sist er det ingenting som er bedre enn en firbeint kamerat i huset. Sjekk ut våre artikler for mer informasjon!